HACCP-ის სისტემის დანერგვასთან დაკავშირებით ტრენინგები მიმდინარეობს

საქართველო, თბილისი - 13:09 | 23.04.2016
ნანახია: 1668

ცხოველთა სასაკლაოებში საფრთხის ანალიზისა და კრიტიკული საკონტროლო წერტილების  HACCP-ის სისტემის დანერგვასთან დაკავშირებით სასტუმრო „ჰოლიდეი ინში“ ბიზნესოპერატორებისთვის  ტრენინგი ჩატარდა.  სასწავლო პროგრამა  სურსათის ეროვნულ სააგენტოსა და აშშ-ის საერთაშორისო განვითარების სააგენტოს (USAID) “სასოფლო-სამეურნეო წარმოების ეფექტიანობის აღდგენის პროექტს“   (REAP) შორის თანამშრომლობის ფარგლებში ხორციელდება. მისი მიზანია სასაკლაოებში სურსათის უვნებლობის თანამედროვე სისტემის დანერგვა, რაც შიდა საწარმოო პროცესის კონტროლს და ბიზნესის რისკების შემცირებას გულისხმობს. ტრენინგები მთელი ქვეყნის მასშტაბით მიმდინარეობს.

ცხოველთა სასაკლაოებში საფრთხის ანალიზისა და კრიტიკული საკონტროლო წერტილების  HACCP-ის სისტემის დანერგვა სავალდებულოა სასაკლაოებისთვის. ამ მიზნით სურსათის ეროვნულ სააგენტოსა და აშშ-ის საერთაშორისო განვითარების სააგენტოს (USAID) „სასოფლო-სამეურნეო წარმოების ეფექტიანობის აღდგენის პროექტს“ (REAP) შორის თანამშრომლობის შესახებ მემორანდუმი მიმდინარე წლის მარტში  გაფორმდა.

HACCP საერთაშორისოდ აღიარებული სურსათის უვნებლობის მართვის სისტემაა, რომელიც სურსათის წარმოების პროცესში პოტენციური საფრთხეების დადგენას, მათ პრევენციას და აღმოფხვრას გულისხმობს. HACCP ეფუძნება 7 ძირითად პრინციპს: საფრთხის ანალიზის ჩატარება; კრიტიკული საკონტროლო წერტილების დადგენა; კრიტიკული ზღვრების დაწესება; მონიტორინგის პროცედურები; მაკორექტირებელი ქმედებები; გადამოწმება; ჩანაწერების წარმოება.

HACCP-ის სისტემის გამოყენება ზრდის მომხმარებლის ნდობას წარმოებული სურსათისადმი და განაპირობებს პროდუქციის კონკურენტუნარიანობას როგორც ადგილობრივ, ასევე საერთაშორისო ბაზრებზე.


პოლიტიკა



არქივი

მოგვძებნე Facebook-ზე